Nikolaj Szeps-Znaider

Mandag den 31. august 2020

Nikolaj Szeps-Znaider

Den internationalt anerkendte violinist tiltræder som gæsteprofessor på DKDM

Fra og med det forestående studieår 2020-2021 kommer den internationalt anerkendte violinist Nikolaj Szeps-Znaider til at være en del af Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums (DKDM) højtprofilerede underviserstab. Han vil foruden at undervise et antal violinstuderende også løbende afholde masterclasses samt lede kammerorkesterprojekter på konservatoriet.

"Min hovedmotivation er at være med til at skabe noget og derigennem være noget for andre og for musikken, som jeg brænder for. Mit ønske er at medvirke til, at DKDM bliver én af verdens førende uddannelsesinstitutioner og én af de mest attraktive for de dygtigste undervisere. Mange af rammerne er allerede til stede, både fysisk og i de menneskelige ressourcer, hvilket gør, at jeg kan se mig selv blive del af et team, der kan virkeliggøre den ambition,” fortæller Nikolaj Szeps-Znaider.

Den danske violinstjerne Nikolaj Szeps-Znaider (f. 1975) er ikke bare en af verdens førende violinister, han er også dirigent med international karriere og tiltræder som chefdirigent for Orchestre National de Lyon til september 2020. Ud over at have fungeret som første gæstedirigent for Mariinskij Operaens Orkester i Skt.
Petersborg (2008-2018) og første gæstedirigent for Det svenske Kammerorkester (2008-2010) har Szeps-Znaider dirigeret orkestre som New York Philharmonic, Cleveland Orchestra, Chicago Symphony, Pittsburgh Symphony, Los Angeles Philharmonic, London Symphony, Munich Philharmonic, Concertgebouw Orchestra, Israel Philharmonic, Staatskapelle Dresden. Nikolaj Szeps-Znaider er meget engageret i udvikling af de unge talenter og har blandt andet stiftet og været kunstnerisk leder af Nordic Music Academy sommerkursus for strygere.

DKDM’s rektor Uffe Savery ser store potentialer i det kommende samarbejde: ”Vi er utrolig glade for Nikolajs interesse for at ”give tilbage” til musiklivets kommende generationer på DKDM. En kapacitet som Nikolaj, som har en fuldstændig unik musiker- og dirigentkarriere, vil være med til inspirere og motivere studerende og ansatte til at vise verden, at klassisk musik kan og er mere. Vi på DKDM ønsker at dele den klassiske musiks unikke kraft og at uddanne hele og mangfoldige musikere, som kommer til at sætte deres aftryk både i Danmark og internationalt - Nikolaj er et eminent fyrtårn for den mission.”

Publikum vil kunne opleve Nikolaj Szeps-Znaider på Gamle Scene på Det Kongelige Teater den 10. november. I den forbindelse afholder konservatoriet en offentlig masterclass samt en artist talk sammen med DKDM’s rektor Uffe Savery. Der kommer mere information om dette på Det Kongelige Teaters og DKDM's hjemmeside.

Foto: Lars Gundersen