Guitarundervisning

Guitar

Vil du være en del af et kreativt, kunstnerisk og pædagogisk inspirerende guitarmiljø?

”Det bedste ved at gå på DKDM er, at jeg får lov til at fordybe mig i musikken. Jeg får lov til at bruge min tid på noget, der, når det er bedst, er dybt meningsfuldt for mig. Noget, der hæver sig over blot at være et studie eller et arbejde.” 

Jesper Gerdstrøm, guitar 

Uddannelsen som guitarist 

Guitarstuderende får undervisning både i guitar og i almene fag. I den individuelle undervisning arbejdes der intenst og detaljeret med musikalske, pædagogiske og tekniske problemstillinger. I fællestimerne lægges der vægt på opførelsen af det færdige værk, og der fokuseres på fortolkning af musikken og scenisk formidling, der kommenteres af lærere og medstuderende; det er med til at skabe et kreativt studiemiljø. Guitarensemblet på 8-12 personer samarbejder for eksempel med andre instrumentalister og komponister. Målsætningen er at spille på højeste niveau. For en moderne guitarist er det vigtigt at kunne spille under en dirigent og få erfaring med orkesterspil. 

Miljøet i guitargruppen

Koncertaktiviteteter er vigtige for guitaristerne. De studerende er med til at planlægge forløb, markedsføring og programlægning. Derved opnår du rutine i både at formidle den fremførte musik og det at kunne tænke utraditionelt, når du senere skal tilbyde dig i koncertsammenhænge. 

Mange master classes

Guitarklassen har et højt aktivitetsniveau med masterclasses og får besøg fra udlandet ca. to til tre gange om året.