Klaverstuderende

Klaver

"DKDM repræsenterer for mig nogle gode rammer at udvikle sig under, idet jeg finder stor motivation i miljøet og blandt mine medstuderende. Jeg nyder at møde så mange farverige personligheder både blandt lærere og studerende og, i samspil med dem, at få mulighed for at dyrke musikken på tværs af sprog, kulturer og traditioner. Folks forskellige udgangspunkter er med til konstant at stille musikken i ny belysning, hvilket i det daglige giver inspiration og næring til processen - jeg får aldrig lov til at stå stille." 

"Man skal elske processen. Det er nødvendigt at kunne fordybe og indleve sig i sit arbejde med musikken, selvom det ind imellem kan være en udfordring at holde fokus. Man tilbringer mange timer i øvelokalet med sig selv og sit instrument, og det er under denne specielle arbejdsform vigtigt at man kan være alene uden at føle sig ensom."

Cæcilie Grønkjær Tagmose, klaver 

Uddannelsens sammensætning

Som pianist får du undervisning i dit hovedfag, repetition, kammermusik og akkompagnement. Du får også mere erhvervsorienteret undervisning, der udvikler dine færdigheder i klaversammenspil, prima vista spil, transposition og becifring.

Tværfaglig kammermusik

Tværfaglighed er en vigtig del af kammermusikken. I kammermusikundervisningen vil du udvikle dig som akkompagnatør, solist og musiker i mindre ensembler. Du får lejlighed til at spille sammen med både studerende og undervisere fra andre faggrupper. Du kommer også til at udvide dit repertoire indenfor opera og sang i samarbejde med sangerne. 

Speciel solistuddannelse

De klaverstuderende har mulighed for at tage en særlig solistuddannelse inden for repetition, akkompagnement og kammermusik. Gennem uddannelsens to år specialiserer du dig i to af fagene.