Tonemester

Veludstyrede studier og masser af mobilt udstyr giver dig gode faciliteter at arbejde med i løbet af studiet

”Som tonemesterstuderende på DKDM får jeg opbygget et stort musikalsk repertoirekendskab inden for alle genrer, selvfølgelig hovedsagligt klassisk. Jeg lærer også om psykologien bag optagelser og om, hvordan man får musikerne til at yde deres bedste. Man bliver lidt af en ”menneskekender”. Jeg nyder, at der ingen konkurrence er mellem tonemestrene på studiet. Alle hjælper alle og deler ud af erfaringer og tips.”

Mads Creutzburg, tonemester

Kvalifikationer indenfor både rytmisk og klassisk musik

Som tonemester får du produktionsmæssige, lydtekniske og musikalske kvalifikationer indenfor både rytmisk og klassisk musik. Du kan specialisere dig efter genre og branche eller du kan have fokus på rollen som producer eller lydtekniker. Hovedfaget er musikproduktion og indspilningsteknik. Der undervises desuden i hørelære, basisklaver, teori, musikhistorie og meget andet. Ved siden af semesterprojekter, valgfag og obligatoriske produktioner kan du deltage i studieture, master classes, lytteaftner, virksomhedsbesøg, lyttetest mm.

Tæt samarbejde med DR

Din hovedfagsundervisning lægges i tæt samarbejde med DR og vil ofte være i kursusform, da en del af uddannelsen foregår i DR’s studier. Det store studie på konservatoriet (det tidligere studie 3) er nu centralt for tonemesteruddannelsen. Du må påregne, at en del undervisning ligger i aftentimerne.

Masser af produktioner

Du er med til at lave et stort antal studieindspilninger for at få erfaring som tekniker/producer og for at bruge din teoretiske viden i praksis. Store selvvalgte semesterprojekter med særlig udvalgte specialister som personlige vejledere gør det muligt at hver enkelt produktion gennemføres på højeste niveau. Projekterne kan være en CD-produktion, lyddesign til film eller PA-lyd til særlige forestillinger.