Internationale relationer og strategi

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er en eliteinstitution med mange internationale studerende og samarbejdspartnere. Det kræver en målrettet indsats at opbygge og udvikle en international position inden for klassisk musikuddannelse og på DKDM varetages dette arbejde af International afdeling.

DKDMs Internationalt Kontor vejleder og hjælper inden for følgende områder: 

  • Strategisk udvikling af internationale relationer - både internt og eksternt.
  • Udvikling af større internationale projekter, f.eks. intensive projekter og masterclasses.
  • Deltagelse i forskellige internationale netværk for uddannelsesinstitutioner inden for musikuddannelse.
  • Rekruttering, markedsføring og PR.
  • Tovholder og ansvarlig for internationale fuldtids- udvekslings- og gæstestuderende.
  • Planlægning af ind- og udgående studerende, undervisere samt medarbejdere.
  • Planlægning af internationale besøg og rejser.
  • Udvikling og afvikling af Distance Learning.
  • Projektleder på Global Audition Training Programme (GAT).  
  • Koordinering af Kulturministeriets målsætning om styrkelse af internationalisering på tværs af de kunstneriske uddannelsesinstitutioner.

DKDM er en uddannelsesinstitution med et aktivt internationalt studiemiljø, hvor international rekruttering og samarbejde er afgørende for at kunne opretholde musikuddannelser på højeste internationale niveau.

DKDM's visioner og målsætninger afspejler sig i alle aspekter af det internationale arbejde på institutionen. DKDM arbejder således målrettet med at intensivere det internationale perspektiv i form af særlige indsatsområder herunder:

  • Mobilitet og praktik
  • Global Conservatoire
  • Samarbejdsaftaler og strategiske alliancer
  • Social integration 
  • Onlineundervisning og distance learning
  • Betalingsstuderende

I DKDM's internationale strategi (2019-22) findes detaljerede beskrivelser af konservatoriets overordnede visioner og målsætninger for internationalisering

DKDM har en bred vifte af europæiske partnere og strategiske samarbejder i både Kina og USA.

De amerikanske og kinesiske indsatsområder er med til at udfordre konservatoriets målsætninger, og de kræver, at der til stadighed arbejdes på at dokumentere resultater, så DKDM kan måle sig med de bedste i verden.

Kina

Kina er i særdeleshed en vigtig del af DKDMs internationale relationer. Kinesisk musik og kultur anses som betydningsfuldt for fremtidens musikstuderende og udøvere. I 2012 blev Music Confucius Institute (MCI) etableret på DKDM i samarbejde med Central Conservatory of Music i Beijing, Kina. Målsætningen for instituttet er at udvikle og støtte interaktionen mellem klassisk vestlig musik og traditionel kinesisk musik. Læs mere om MCI

USA

Den amerikanske tilgang til akademisk viden og entreprenørskab inspirerer og videregiver nye pædagogiske metoder til den europæiske tradition indenfor musikuddannelse. Vidensdeling og samarbejde med de ledende amerikanske musikinstitutioner faciliteres gennem brugen af Distance Learning- teknologi.

Kulturelle forskelle bliver ligeledes udforsket igennem udvekslinger og studieture for både DKDMs studerende og undervisere. Herudover samarbejder DKDM med study abroad-programmet 'DIS - Study Abroad in Scandinavia', og modtager hvert semester amerikanske studerende, som kan tage et valgfag på konservatoriet som en del af deres studier på DIS. Læs mere om DIS.

Europa

DKDM har deltaget i Erasmus+ og Nordplus programmerne i mange år. Programmerne danner grobund for samarbejde med andre anerkendte europæiske musikkonservatorier inden for blandt andet udveksling for studerende, undervisere og medarbejdere. Denne udveksling er højt prioriteret på DKDM. Derudover deltager DKDM i intensive projekter - herunder seminarer, master classes, ensemble/orkester-projekter, summer campus etc. Alle projekter, der skaber ekstra værdi for institutionens virke.  

Erasmus+- og Nordplus-programmerne er en vigtigt del af de internationale aktiviteter på DKDM. Disse to programmer fokuserer primært på studerende-, underviser- og medarbejderudveksling. 

Se listen over DKDM's partnere.

Erasmus-programmet

Erasmus-programmet støtter udveksling af studerende, lærere og medarbejdere. Programmet er støttet af Den Europæiske Union. 

Hent Erasmus Policy Statement og Erasmus Charter 2014-2020

Erasmuskode: DK KOBENHA 09
Organisations ID: E10105079

Nordplus-programmet

Nordplus-programmet støtter udveksling af studerende og lærere mellem de nordiske lande (Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark) og de baltiske lande (Estland, Letland og Litauen). 

En arbejdsgruppe bestående af de kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet

InterArt er en arbejdsgruppe nedsat af Kulturministeriet i 2019, som består af et medlem fra hver af de syv videregående kunstneriske og kulturelle uddannelsesinstitutioner under Ministeriet. Med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som tovholder har InterArt til formål at udvikle og iværksætte fælles initiativer for kompetence- og kapacitetsopbygning til understøttelse af institutionernes strategiske arbejde med internationalisering. Arbejdsgruppens opgave er at opbygge og dele relevant viden inden for internationalisering, der skal medvirke til et generelt kompetenceløft inden for det internationale område.

InterArt består af ét medlem fra hver af de følgende institutioner:

  • Den Danske Filmskole
  • Den Danske Scenekunstskole
  • Det Jyske Musikkonservatorium
  • Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler
  • Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
  • Rytmisk Musikkonservatorium
  • Syddansk Musikkonservatorium

Du kan kontakte InterArt ved at skrive til international@dkdm.dk.

Download vores internationale strategi