DKDM-studerende vinder førstepris i Langgaard Konkurrencen

Pianist Ruben Høgh vandt sammen med sin lied-duo partner, mezzosopran Laura Hilden førsteprisen i Langgaard Konkurrencen for konservatoriestuderende den 7. og 8. maj.

Pianist Ruben Høgh (kandidatstuderende på DKDM hos professor Marianna Shirinyan) præsenterede sammen med sin partner mezzosopran, Laura Hilden (Hochschule für Musik und Theater München) lieder af Rued Langgaard i begge konkurrencens runder. Med førsteprisen følger 25.000 kr. og en koncert på Rued Langgaard festival, der afholdes i Ribe i efteråret. 

"Det har været meget lærerigt at deltage i konkurrencen og at høre, hvad de andre havde valgt at tage med i deres programmer og deres 'take' på musikken. Og så var der en hyggelig, venskabelig  stemning og fokus på Langgaards fantastiske musik", fortæller Ruben Høgh og Laura Hilden.

Langgaard Konkurrencen for konservatoriestuderende - sangere, strygere og pianister - blev afholdt i Koncertkirken i København den 7.-8. maj med det formål at udbrede kendskabet til Rued Langgaards musik i det professionelle, danske musikliv og give konservatoriestuderende koncerterfaring. 

Læs mere om Rued Langgaard Festival 1. - 4. september 2022.