Nanna W Helweg Larsen

Torsdag den 11. april 2013

Debutant over sundet

Klarinettisten Nanna Wendelboe Helweg Larsen debuterer omringet af musikervenner og nye kolleger fra Helsingborg Symfoniorkester
Allerede inden sin debutkoncert på onsdag aften den 17. april er Nanna Wendelboe Helweg-Larsen sikret fast arbejde. Svenskerne og Helsingborg Symfoniorkester har nemlig fået øje på den talentfulde, unge klarinettist. CV’et rækker endnu længere end hendes lange navn.

Nanna Wendelboe Helweg-Larsen startede på klarinet fordi hendes mor sagde, hun skulle... Det var i 3. klasse. En måned senere spillede hun sin første koncert for skolekammeraterne.

Opvokset i en familie af aktive amatørmusikere var noderne det naturlige samlingspunkt. Kammermusikkurser på Vesterlund og Askov højskoler inspirerede. Her mødte hun kammerater, som hun er fulgtes med lige siden og hele vejen på konservatoriet. Mange af dem er som hende også endt som professionelle musikere. Og flere af dem spiller med ved debutkoncerten, der sammen med nye kolleger fra Helsingborg Symfoniorkester danner orkesteret til Mozarts Klarinetkoncert.

I 2010 afsluttede Nanna Wendelboe Helweg-Larsen sin diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med højeste udmærkelse. Under studiet har hun modtaget en lang række legater, blandt andet æreslegatet fra van Hauen. Legaterne er blevet anvendt til supplerende studier i Frankrig hos klarinettisterne Michel Arrignon og Philippe Berrod og i USA hos den verdenskendte klarinetpædagog. Yehuda Gilad.

Nanna Wendelboe Helweg-Larsen har i flere konkurrencer placeret sig som finalist og har desuden i to sæsoner vundet en plads i det prestigefyldte European Union Youth Orchestra.

I 2011 stiftede hun det 10 musikere store Ensemble Mutatis, der debuterede i august 2012 ved Schubertiadens åbningskoncert.

Nanna Wendelboe Helweg-Larsen er nu fastansat i Helsingborg Symfoniorkester.

Læs mere om debutanten her