Mandag den 30. marts 2020

Jens Elvekjær ny klaverprofessor ved DKDM

Pianisten Jens Elvekjær tiltræder 1. april 2020 som klaver- og kammermusikprofessor

Pianisten Jens Elvekjær tiltræder pr. 1. april 2020 stillingen som klaver- og kammermusikprofessor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Som en af Skandinaviens førende pianister har Jens Elvekjær spillet koncerter verden over. I de seneste 20 år især med sin trio, Trio con Brio Copenhagen, og næsten 1500 koncerter er det blevet til. Engagementer i denne og næste sæson inkluderer bl.a. Boulez Saal i Berlin, Elbphilharmonie Hamburg, Theatre de la Ville Paris, Kennedy Center Washington DC og Koncerthuset og Tivolis Koncertsal i København.

”Jeg er utrolig glad for, på vegne af konservatoriet, at kunne ansætte Jens Elvekjær som konservatoriets nye professor i klaver og kammermusik. Jens har i en lang årrække som lektor bidraget markant til udviklingen af klaver- og kammermusikområdet og derudover deltager Jens med stort indsigtsfuldt og passioneret engagement i at skabe et konservatorium, der bidrager til at aktualisere musikkens rolle, betydning og potentiale i samfundet. Senest på et større personaleseminar bidrog Jens ivrigt med gode idéer til, hvordan vi kan uddanne musikere til det kommende musikliv med både dybde og bredde i deres kompetencer. Endvidere er Jens med sit lyttende og nysgerrige væsen, foruden at være modig på sin egen stilfærdige måde, med til at skabe den ganske særlige ”etos” på konservatoriet" siger rektor Uffe Savery.

Jens Elvekjær er uddannet i Aarhus (John Damgaard), Salzburg (K.H. Kämmerling), Wien (Leonid Brumberg), Köln (Alban Berg Quartet) og Budapest (Ferenc Rados) og har undervist på DKDM siden 2008 og fra 2012 som lektor. Han har givet masterclasses såvel nationalt som internationalt, fx på Yale University, Rice University, USA, Münchner Musikhochschule og Jiri Hlinka Academy i Norge.

Jens Elvekjær har vundet et væld af de største danske og internationale priser, herunder Nordisk Pianistkonkurrence, DR’s Kammermusikkonkurrence og ARD-Wettbewerb München, Kalichstein-Laredo-Robinson-Trio-Award i USA. Desuden har han i 2015 modtaget P2 Kunstnerprisen samt senest i november 2019 Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Hæderspris. Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway Artist.

Sideløbende med sin kunstneriske karriere har Jens Elvekjær været en aktiv iværksætter i det danske musikliv og har i de senere år grundlagt og været kunstnerisk leder på flere festivaler som Copenhagen Chamber Music Festival og Kammermusik på Lundsgaard.

Derudover er han formand for Hellerup Kammermusikforening, som nu igen er blevet en af landets største og førende musikforeninger.

Udover at være en aktiv pianist, kammermusiker og entreprenør er Jens Elvekjær meget optaget af kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV). På DKDM er han i øjeblikket i gang med KUV-projektet ”Den fjerde person”. Hvem er ”Den fjerde person” i en klavertrio? Projektet dykker ned i dynamikken og de fascinerende og hemmelige mekanismer i et klassisk ensemble. Kan man forklare, hvordan et ensembles sjæl opstår, hvordan der skabes et helt unikt sprog, usynlige tegn? Og hvorfor spiller man egentlig bedre, når man er sammen med sine partnere?

"Mit håb er at være med til at skabe et superdynamisk dansk klavermiljø med kreative, nytænkende pianister, som åbner og gør den enestående klassiske musik til en vigtig del af så mange menneskers hverdag som muligt”, udtaler Jens Elvekjær.

Læs mere om Jens Elvekjær

Foto: Dejan Bulut