Musikpædagogisk booster

Kurset ’Musikpædagogisk booster’ er for dig, der ønsker ny inspiration til din musikpædagogiske praksis. Kurset er sat sammen, så du både får en masse ny inspiration til materialer og metodikker og også får kigget på, reflekteret over og udviklet din egen praksis. Et vigtigt mål med kurset er også at styrke det musikpædagogiske netværk på tværs af institutioner og musikpædagogiske fagområder.

MÅLGRUPPE

Kurset henvender sig til undervisere fra musikskoler, folkeskoler, daginstitutioner, kirker, efterskoler, højskoler og andre med en musikpædagogisk praksis. Der er ikke krav om, at man underviser en bestemt aldersgruppe eller et bestemt fagområde. Det henvender sig bredt, fordi vi kan inspirere hinandens praksisser.


KURSETS INDHOLD

Kurset indeholder et idékatalog til materialer, repertoire og pædagogiske værktøjer inden for blandt andet almen musikundervisning, komposition med børn og hørelære for børn – centreret omkring aldersgruppen 5-12 år. 

Der arbejdes med undervisningstilrettelæggelse og musikalsk fremstilling og formidling. 

Der sammensættes mindre studiegrupper til refleksion og udvikling af egen praksis, og derudover modtager kursisterne vejledning og sparring i relation til at få udviklet egen praksis. 


KURSETS FORM

Kursisterne modtager ved kursets start to undervisningsmaterialer samt løbende supplerende materialer.

Kurset er en vekslen mellem oplæg/workshops fra instruktørerne med præsentation af materialer og metodikker, og at kursisterne selv skal på og præsentere egen praksis.

Efter gennemført kursus modtager kursisterne et kursusbevis.

 

OM UNDERVISERNE

Per Bundgård underviser i musikpædagogik på AM-uddannelsen samt i hørelære og hørelærepædagogik. Han har i mange år beskæftiget sig med at videreudvikle undervisningsformer for børn og unge, hvor den musikalske oplevelse er omdrejningspunktet og katalysatoren i læreprocessen.   

Kirsten Juul Seidenfaden underviser i blandt andet musikpædagogik på AM-uddannelsen. Hun har en rytmisk uddannelsesbaggrund og har i mange år beskæftiget sig med skabende processer med børn. Kirsten er optaget af, hvordan vi skaber et sundt musikmiljø, der hvor børn er og udvikler sig.

 

PRAKTISK

Kursusdage i 2026: 16. januar, 6. marts, 22. maj, 18. september, 13. november & 12. december. Alle dage kl. 09:00-14:00.

Sted: DKDM, Rosenørn allé 22, 1970 Frederiksberg C

Max antal deltagere: 8

Pris pr. deltager: 7.400 kr. inklusiv forplejning (kaffe/te og frokost) og undervisningsmaterialer

Kontakt: Frederikke Nymann Hauge frederikke.nymann@dkdm.dk

 

TILMELDING

Tilmeldingen åbner i starten af maj. Hold øje med tilmeldingslink på denne side.