Nyt nordisk samarbejde om musikpædagogik skydes i gang til august

Den 8.-13. august 2022 skydes det fælles nordiske projekt, MusiPæd, i gang med et sommerkursus for kammermusik og strygere på Voksenåsen i Oslo. MusiPæd er forankret på DKDM og skal bidrage til synlighed og styrkelse af det nordiske pædagogiske og kunstneriske fællesskab inden for musikundervisning.

I et samarbejde mellem Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Voksenåsens Musikakademier bliver MusiPæd etableret som et kraftcenter for nordisk musikundervisning og -pædagogik. MusiPæd vil være et mødested, hvor fremtidens musikere får mulighed for at danne stærke netværk på tværs af de nordiske lande til gavn for den enkelte musikers karriere og for udviklingen af den nordiske musik.

Det pædagogiske, det udøvende og det skabende er kernen i MusiPæd. Projektets aktiviteter vil have fokus på deltagernes musikalske udvikling og kompetenceudvikling inden for musikpædagogik. Det er desuden et af projektets mål at bidrage til diversitet og balance ift. forskellige parametre, bl.a. hovedfag, faglig retning og køn i sammensætningen af deltagere ved de forskellige arrangementer og kurser.

Sommer- og vinterkurser med fokus på den nordiske musikpædagogik

Projektets første kursus for kammermusik og strygere afholdes i august på Voksenåsens sommerakademi. Det kommende vinterkursus på DKDM afholdes 23.-27. januar 2023:

- Vinterkurset vil have fokus på solo-spil og kammermusik for messingblæsere. Vi vil arbejde ud fra, at deltagerne også får en hel del pædagogisk viden med hjem i tasken. Og så er vi lykkedes med at få nogle af Nordens dygtigste messing-pædagoger som undervisere -, fortæller Jesper Juul Windahl, som er kunstnerisk leder for vinterkurset.

Synergi mellem MusiPæd og DKDM’s aktiviteter

MusiPæd er forankret på DKDM, hvor underviserne er på højeste niveau kunstnerisk og pædagogisk. DKDM’s netværk af nordiske institutioner og partnerskaber giver desuden mulighed for at trække på de stærkeste kompetencer i Norden. MusiPæds aktiviteter tænkes ind i sammenhæng med DKDM’s aktiviteter som fx DKDM’s årlige musikpædagogiske konference for landets musiklærere, i opsætningen af større koncerter/forestillinger med en nordisk dimension og i præsentation af projekter inden for pædagogisk og kunstnerisk udvikling.

MusiPæd projektet har opnået støtte på 3,4 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

 

A.P.Møller logo