To tidligere DKDM-studerende modtager Komponistpris 2024 fra Ernst von Siemens Musikstiftung

De prestigefyldte priser går til upcoming komponister på den internationale scene.

Ernst von Siemens Musikstiftungs Komponistpris 2024 går til to tidligere DKDM-studerende Bára Gísladóttir fra Island og Yiqing Zhu fra Kina samt den italienske Daniele Ghisi. Priserne er på 35.000 euro til hver vinder, og foruden den kontante præmie indeholder prisen også koncerter/værkproduktioner.

At DKDM-studerende får succes, ligger der selvfølgelig en stor faglig stolthed i, og det er en glæde at se, at de værdier, de studerende får gennem deres uddannelse, lever videre i deres kunstneriske praksis og understøtter deres karriere. ”Vi er stolte af at se, at vi gør det rigtigt,” udtaler Jeppe Just Christensen (studielektor i komposition ved DKDM) og fortsætter:

”Her på DKDM går vi meget op i de studerendes frihed til selv at bestemme, hvad de vil. Undervisningen er altid med udgangspunkt i den konkrete studerende og på vedkommendes egne præmisser. Det resulterer i, at de finder deres egen måde at skrive musik på, som bliver original og personlig.”

Om Bára Gísladóttir er en islandsk komponist og kontrabassist, som har studeret komposition på blandt andet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede fra solistklassen i 2020. Som aktivt udøvende musiker spiller hun sin egen musik – solo eller med sin samarbejdspartner Skúli Sverrisson. Til tider optræder hun også som solist med ensembler og orkestre – senest med sin egen kontrabass-concerto Hringla sammen med Copenhagen Phil og Iceland Symphony Orchestra. Læs mere om Bára Gísladóttir

Om Yiqing Zhu er en kinesisk komponist og pianist, som i 2008 begyndte at studere komposition ved Shanghai Conservatory of Music. Han fortsatte sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som studerende under Erasmus-programmet. Han begyndte derefter på Statsuniversitetet for Musik og Scenekunst i Stuttgart, hvor han blev færdig i 2019. Hans lærere inkluderer Huang Lv, Niels Rosing-Schow og Marco Stroppa. Zhu er i øjeblikket lærer i komposition ved Shanghai Conservatory of Music. Læs mere om Yiqing Zhu.

Vi ønsker Bára Gísladóttir og Yiqing Zhu stort tillykke med den flotte anerkendelse!