Sonningprismodtager Emmanuel Pahud gæster DKDM i 2024

Stjernefløjtenisten Emmanuel Pahud gæster DKDM i forbindelse med modtagelsen af Léonie Sonnings Musikpris 2024

Den fransk-schweiziske fløjtenist Emmanuel Pahud modtager Léonie Sonnings Musikpris ved en priskoncert i Odense Koncerthus 30. maj 2024. I forbindelse med koncerten giver Emmanuel Pahud masterclass og artist talk på DKDM lørdag 1. juni 2024 kl. 11-17.30. Der er fri adgang til arrangementet på Studiescenen.

Esben Tange, formand for Léonie Sonnings Musikfond, fortæller om baggrunden for valget af næste års prismodtager:

”Fløjtenisten Emmanuel Pahud er en af træblæsernes superstjerner, der på suveræn vis personificerer klassiske idealer om skønhed, elegance og ekvilibrisme, samtidig med at han med stor nysgerrighed har været en drivkraft i at få skabt nye værker med en moderne kant. Med sin evne til både at indgå i et kollektiv - som solofløjtenist i Berliner Filharmonikerne og som passioneret kammermusiker – og ved at optræde som profileret solist samt skabe innovative soloprogrammer, hvor nyt og gammelt går i dialog, er Emmanuel Pahud enestående. En mester på sit felt. Og til inspiration både for publikum og yngre generationer af musikere.”

Emmanuel Pahud er født i 1970 i Geneve, og fra barnsben har rejser og flytninger været en stor del af Pahuds liv. Pahuds første møde med en fløjte sker, da han som fireårig hører sin nabo spille Mozart's Fløjtekoncert nr. 1, mens familien er bosiddende i Rom. Som seksårig starter Pahud selv med at spille fløjte, og derfra tager det ellers fart. I 1990 dimitterer Pahud med førstepladsen (Premier Prix) fra konservatoriet i Paris og fortsætter efterfølgende med at studere hos den schweiziske fløjtenist Aurèle Nicolet. Siden har han udviklet sig til en af verdenselitens mest hædrede fløjtenister.

Léonie Sonnings Musikpris er den vigtigste danske musikpris. Prisen har været uddelt siden 1959, hvor den indflydelsesrige komponist Igor Stravinskij var den første modtager. Med prisen følger 1.000.000 kr.

Læs mere om Léonie Sonnings Musikpris.

Foto: Fabien Monthubert