DKDM's koncertbrochure for foråret 2023

Velkommen til konservatoriets mange koncerter i foråret

Hent koncertbrochuren for foråret 2023

Efter et års ombygning er vores indgang på Rosenørns Allé 22 blevet genetableret i dens oprindelige ånd: en lys, åben og spektakulær indgang til et hus, der byder velkommen til musik og kultur. På konservatoriet betyder det noget for os at uddanne udøvende, skabende, undervisende og producerende dimittender, der er stærkt optaget af at give store oplevelser og skabe relationer til vores publikum. Og dette vil afspejle sig i forårets program, som står i samarbejdets tegn.

Vi glæder os til at byde velkommen til messingstuderende fra Norden og de baltiske lande, når vi blænder op for MusiPæd Winter Course, et fireårigt projekt med fokus på nordisk musikpædagogik på konservatorieniveau. Vi er også
stolte af at være vært for dette års EPARMkonference (European Platform for Artistic Research in Music), hvor publikum inviteres indenfor til selve åbningskoncerten.

PULSAR-festivalen samarbejder som noget nyt med Lydbrøndene på Frederiksberg, hvor 32 højtalere er nedgravet i riste, så man kan opleve musik og nye klangverdener i det offentlige rum. I løbet af festivalens 13 koncerter er der rig lejlighed til at opleve de unge komponisters spritnye værker opført af sang- og instrumentalstuderende.

Vi fortsætter samarbejdet med Copenhagen Phil, hvor de studerende sidder side om side med professionelle orkestermusikere. Dette forår gælder det Berlioz’ imponerende Symphonie Fantastique.

Konservatoriet er vært for finalen i Carl Nielsen International Chamber Music Competition, hvor 20 strygekvartetter og blæserkvintetter fra hele verden dyster om førsteprisen. Konkurrencen afholdes hvert fjerde år og sker i samarbejde med DR og Det Kgl. Bibliotek.

Et andet tilbagevendende samarbejde er med Det Kgl. Teater og Operaakademiet, og her vil man kunne opleve de
unge sangtalenter på Gamle Scene sammen med DKDM’s Symfoniorkester dirigeret af Daniela Musca. Vores egen kammeropera med sang- og instrumentalstuderende på Studiescenen bliver i år Janaceks Den fiffige lille ræv
instrueret af Peter Kunz.

Vi videreudvikler UNMUTE-festivalen, hvor de studerendes drømme og visioner foldes ud, og konservatoriets mange krinkelkroge bliver taget i brug.

Der bliver også plads til de mere klassiske koncertformater og standardrepertoire, når vi fortsætter opførelsen af Beethovens violin- og cellosonater. De populære Onsdagskoncerter indtager fortsat det københavnske byrum kl. 17.
Sidst, men ikke mindst, glæder vi os til at se, hvordan 11 meget forskellige solister har valgt at præsentere deres debutkoncert i vores helt unikke koncertsal.

VELKOMMEN til forårets koncerter på DKDM!

Uffe Savery
Rektor